A testmozgás nagyon fontos. Ez tagadhatatlan. Amíg iskolába jártam, sokféle sportot kipróbáltam. Jártam néptáncra az általános iskola nyolc évében, jártam aerobikra, kipróbáltam a kosárlabdát. Középiskolában kortárs táncra, tesi órák helyett pedig a tanárral közös megegyezésünk nyomán a szomszédos szálloda konditermébe jártam edzeni. Az egyetemen pedig két féléven keresztül erőfejlesztés órákon vettem részt, de igazából csak azért, mert anélkül nem szerezhettem volna meg a diplomámat. Azt vettem észre, hogy ahogy teltek az évek, egyre kevesebb lett a kedvem a mozgáshoz, ami természetesen nem jó, mert nem csak a jó fizikai kondíció, de az egészség miatt is fontos. Ez lehet életkori sajátosság, mert a baráti körömben is ez a jellemző. Inkább lemondunk a nagy kajálásokról, és egészségesebben próbálunk étkezni, minthogy eljárjunk mozogni. De ez úgy tűnik, hogy kezd megváltozni. Úgy döntöttünk két barátnőmmel, hogy ideje lesz elkezdeni kondiba járni.

Kicsit tartottam attól, hogy meggondolják magukat, hajlamosak rá, ha ilyenekről van szó. Ezért arra gondoltam, hogy motivációként meglepem őket egy kis ajándékkal, egy edzős pólóval.

Ehhez póló nyomtatás útján szerettem volna hozzájutni, hogy teljesen egyedi legyen, pontosan olyan, amilyet elképzeltem. Ezekből egyformákat szerettem volna rendelni mindhármunknak, de akartam nekik külön-külön is rendelni meglepetésnek személyes mintával vagy felirattal.

Szerencsére a honlapon, amit találtam és végül ahonnan beszereztem a pólókat, nagyon sok kész minta közül lehet választani különböző témakörökben. Az egyik barátnőm fodrász, és nagyon sokat panaszkodik, hogy gyakran olyan kérésekkel állnak elő a vendégek, hogy köpni-nyelni nem tud, ezért neki egy rózsaszín, „fodrász vagyok nem varázsló” feliratú pólót választottam. A másik barátnőmnek szintén rózsaszín pólót néztem ki, „még 5 perc és megyek” felirattal, mert ő állandóan ezt mondogatja, mégis mindig elkésik.

Ezeket nem rendeltem meg előre a webshopon, habár lett volna rá lehetőség, de mivel egyedi igényeim is voltak, ezért személyesen látogattam el az egyik üzletükbe. Ilyen esetben lehetőség van árajánlatot kérni az elérhetőségek egyikén, de megrendelni csak személyesen lehet, hogy véletlenül se legyen hiba. Így úgy voltam vele, hogy egyszerre le tudom zavarni az egészet.

Nagyjából volt meg az elképzelésem, amikor odamentem, de szerencsémre nagyon segítőkész csapattal találtam szembe magam. Segítettek az ötletem pontosításában, a felirat betűtípusának kiválasztásban is, hogy minél egyedibb legyen a póló nyomtatás mintája. A választás végül szürke pólókra esett, azzal a felirattal, hogy „csak akkor megyek haza, ha már foltos a pólóm”. Ezzel akartam őket motiválni, hogy izzasztó edzéseken vegyünk részt.

Ráadásul, tudtam pamut pólókat választani, aminek nagyon örültem, hiszen edzéshez az a legjobb. Nagyon rendesek voltak, mert instrukciókat is kaptam a pólókhoz: a minták épsége miatt 30-40 fokon szabad csak kimosni a pólókat, és arra is figyelni kell, hogy kifordítva kerüljenek be a mosógépbe. Vasalásnál pedig sütőpapírt kell helyezni a mintára, és nem szabad túl magas hőfokon használni a vasalót. Ezek a szabályok nem a gyenge minőség miatt vannak, hanem azért, hogy minél tovább tartson. Hiába jó minőségű valami, ha nem vigyázunk rá, hamar tönkremegy.

Szóval, amint egyeztettük a rendelést az üzletben meg is csinálták nekem helyben, mind az 5 pólót. Ez igazából még nem számít mennyiségnek. Amíg a pólók készültek, volt időm elugrani ebédelni, de nagyon profin dolgoztak, olyan hamar kész lettek, hogy mire visszaértem, már befejezték a pólók nyomtatását. Elégedett voltam a választásommal, mert tényleg nagyon készségesek voltak az üzletben a srácok, és tényleg pamut pólóra készültek el a minták. És minden pontosan olyan lett, mint amilyet szerettem volna.

Valójában csak karácsonykor fogom átadni a pólókat, az idei évet még hagyom, lustálkodjanak csak.