Régen eszméletlen rosszul étkeztem, és cseppet sem foglalkoztam a testemmel, sem az egészségemmel. Ez a húszas éveim voltak, amikor ugyebár minden fontosabb ennél, illetve a tanulásnál is. A fő az volt, hogy menjek minden hétvégén bulizni és a lehető legtöbb időt legyek a barátaimmal. Mivel az akkori barátaim is így voltak ezzel, ezért nem is éreztem annyira a súlyát, hisz más volt a szempontrendszerünk, mint ma, ők is ugyanezt csinálták, mint akkor én.

Mára, így 35 éves fejjel, teljesen másképp látom ezt a témát. Az életem szerves részévé vált a testmozgás, nyáron futok, télen úszok, és mindenek előtt télen és nyáron is hódolok az örök szenvedélyemnek, a pingpongnak. De nem csak testmozgással igyekszem meghosszabbítani az életem. Leraktam a cigarettát is, és az étrendemen is gyökeres változtatásokat hajtottam végre.

A gyorséttermi ételek ma már teljesen ki lettek iktatva az étrendemből, igyekszem sok zöldséget enni a lehetőségeimhez mérten. Ezen kívül fontosnak tartom azt is, hogy bizonyos betegségeknél a megfelelő gyógymódot alkalmazzam. Első körben az volt számomra az igazán nehéz dolog, hogy ha éppen nem vagyok jól valami okból kifolyólag, akkor képes legyek lemondani, illetve átszervezni a programjaimat. Előtte úgy éreztem, hogy szinte kötelező tartanom magam a megbeszéltekhez, így nem, hogy javítottam, inkább rontottam mindig az egészségügyi állapotomon, hisz nem pihentem ki magam sose, és teljesen nem tudtam meggyógyulni, vagy ha igen, akkor is nagyon lassan.

Kicsit fentebb írtam arról, hogy át kellett állnom arra is, hogy a megfelelő gyógymódot alkalmazzam, amikor nem vagyok jól. Ez alatt azt értettem, hogy régebben mindenre ugyanazt a fájdalomcsillapítót szedtem, szinte mindegy, hogy mi volt a bajom. Mára ez annyiban változott, hogy otthon be vagyok tárazva szinte minden eshetőségre. El is mondom, hogyan és miért.

Amikor még egyetemre jártam, akkor volt ez a nemtörődöm időszakom, ekkor volt, hogy sokat jártunk bulizni és nem vettem figyelembe, mekkora kincs is az egészségem. Ott megismertem a mostani legjobb barátomat, és vele együtt kezdtük el az életmódunk megreformálását. Együtt raktuk le a cigit, és együtt kezdtük el elhagyni a gyorsételeket is, aminek mind a ketten nagy szerelmesei voltunk.

Ő volt az is, aki talált egy nagyszerű weboldalt, ahol online tudtunk a továbbiakban gyógyszereket rendelni, így mindig a leginkább megfelelő gyógyszert tudtuk bevenni, ha valami gondunk volt. Ez az oldal a prevenciopatika.hu. Ez egy online patika, ahol temérdek gyógyszer közül lehet választani, vannak vitaminok is, és mindenből többféle kiszerelés is kapható. Teljesen megbízható oldal, 2 munkanapos kiszállítással dolgoznak és sok akciójuk is van, amire mindig külön oda szoktunk figyelni, hisz nekünk is, mint mindenki másnak, fontos szempont a pénz.

Legutóbb mind a ketten, egyszerre betegedtünk le. Légúti megbetegedés áldozatai lettünk, eszméletlenül köhögtünk és nagyon rosszul voltunk. Szerencsére előtte rendeltünk a Prevenció Patikától ACC 200-at, így nem okozott hosszan tartó kellemetlenségeket ez a köhögős nyavalya. Mivel minden általunk megrendelt gyógyszernek elolvastuk a honlapon lévő betegtájékoztatóját, így pontosan tudtuk, hogy az ACC 200 a légutakban lévő, sűrű, viszkózus váladék megszűntetéséhez vezető legkönnyebb és egyben legrövidebb út. Egy hét se telt el, és Nándival mindketten jobban is lettünk. Mivel a honlapon a betegtájékoztató résznél fel van tüntetve, hogy csak rövid ideig szabad szedni, ezért tudtuk, mindent jól csinálunk. ACC 200-at csak akkor szedhetünk hosszabb ideig, ha az orvos által javasolt, és akkor is feltétlenül be kell tartanunk az általa meghatározott mennyiséget, illetve azt is, hogy mennyi ideig szedjük. Ezen kívül, oda kell figyelnie mindenkinek arra, hogy ki az, aki szedheti, ki az, aki nem. Például nem is gondoltuk volna, de a szoptatós kismamáknak ez egyáltalán nem javasolt gyógyszer. Ezen felül, meg kell nézni az embernek azt is, hogy van-e benne olyan hatóanyag, amire érzékeny, és itt tisztában kell lenni a lehetséges mellékhatásokról is. Ha bármi mellékhatás például fellép, akkor mindenképpen abba kell hagyni azonnal az ACC 200 szedését és kezelőorvoshoz kell fordulni.

Tök jó, mert minden szinte az összes gyógyszer, így az ACC 200 is olyan, hogy teljesen elérhető áron van árulva. Nem érzi az ember azt, hogy le akarnák őt húzni, sőt! Ha például tízezer forint felett vásároltunk, akkor mindig ingyenes volt a kiszállítás is. Mi ezt úgy oldottuk meg Nándival, amikor a rendelésünk külön-külön nem érte volna el a tízezer forintot, hogy vagy hozzá, vagy hozzám rendeltük az egyikünk nevére kettőnk gyógyszereit, majd mi, egymást között számoltunk el az anyagiakkal. Gyakran böngésszük a Prevenció Patika honlapját, nem csak az esetleges akciók miatt, hanem, mert valóban érdekel minket ez a téma, hisz erre a területre összepontosítunk már mi is, az egészség megőrzésére. Mint ahogy a honlapon írták is, a betegségeket meg kell előzni, és ezért tehetünk mindannyian. A testmozgás Nándi életében is jelen van, bár ő inkább konditerembe szokott járni, míg én futok és úszok, ahogy azt már írtam.

Pont, amikor az ACC 200-at rendeltük és a többi gyógyszer mellett, figyelmesek lettünk valamire, amit az eddigi honlapon való látogatásaink, és vásárlásaink során észre sem vettünk eddig. Nagyon tetszett nekünk az is, amit itt találtunk.

A prevenciopatika.hu blogjára lettünk figyelmesek, ahol visszamenőleg nagyon sok bejegyzést találtunk. Pontosan olyan dolgokról írtak, amik nekünk érdekesek. A kullancstámadásoktól kezdve, a napozási „szabályokon” át, egészen a megfelelő téli és nyári étkezésig minden, de tényleg minden megtalálható volt náluk a blogon! Eszméletlen jó irományok voltak, nagyon tetszettek, csak úgy, mint Nándinak is.

Miután elég sok ACC 200 fogyott el akkor, amikor „lerobbantunk” picit, így gyorsan rendeltünk is újabb adagot ebből a granulátumból, ami szerencsére vény nélkül kapható. Segíti a sűrű, viszkózus váladék oldását, jó köhögésre, ezen kívül narancsaroma is van benne, ami (Hála az égnek!) így nem gyógyszer, hanem kellemes narancs ízt kölcsönöz neki.

Sokkal jobban érzem magam, amióta változtattam az életemen. Úgy gondolom, ezek egytől egyig mind-mind nagy lépések és komoly elhatározás eredménye lehet csak ez az állapot, ahol Nándi és én járunk. Én őszintén kívánom mindenkinek, hogy nagyon sokáig éljen, és ezáltal azt is kívánom, hogy legyetek annyira erősek, hogy ha szükség, tudjatok változtatni a mindennapjaitokon, szokásaitokon, mert nekem is ezek változtatása hozta meg ez azt eredményt!