Miért érdemes a kuponokat figyelni

Lehet, hogy nem szép dolog hallgatózni, de néha az ember, hall akarva akaratlanul is dolgokat. A minap, a fitnesz teremben hallottam, egy érdekes beszélgetést hogy hogyan spórolnak a csajok.

Meg kell, hogy mondjam, egész jónak tűnt a dolog, de nem tudom persze mennyire megvalósítható.

A kuponok figyelése

Amerikában nagy sláger, majdnem egy szakma az, hogy a háziasszonyok, vagy néha még a férjek is, kuponvadászok. Hogy ez mit is jelent? Te nem hallottál még róluk?

Az ő vásárlási mottójuk, hogy figyelik a boltok kupon akcióit, és ahová csak lehet regisztrálnak. Mégpedig azért, mert ha ezt megteszik, plusz kedvezményekben részesülhetnek. Láttam a tévében erről egy műsort is, és bemutatták, hogy hogyan zajlanak ezek a vásárlások. Majdnem leesett az állam, amikor egy teli kosár dolgot vásárolt az illető, vagy volt olyan, hogy három kosarat is megraktak, és a kuponok fizetésével, a kedvezmények igénybevételével, nevetséges összeget fizetek.

Te használsz kupont?

A kuponmániások

Sokan megvetik azokat, akik használják valamilyen formában. pedig ki ne szeretne kevesebbet fizetni a vásárlásnál, vagy többet venni kevesebb pénzért? Mindenki szereti, ha több pénz marad a tárcájában.

Azok, akik otthon ezzel foglalkoznak, egy mappát vezetnek. Hát szép vastag mondhatom. Ebbe kerülnek bele, a kivágott, kinyomtatott vásárlási akciós papírok. Külön válogatva, az élelmiszereket, tartós, és nem tartós, a tisztálkodó szereket, kutya, macska eledelt, üdítőket, mindenfélét. Ezeket is gondosan összerakva, dátum lejáratoknak megfelelően. Ha ügyesek vagyunk, és jól gazdálkodunk, mi is sokat spórolhatunk meg.

Hazai kuponvadászat

Nálunk ez a lehetőség, még nem él, mint Amerikában, de lehet, hogy tanultak, a multik, a hibájukból, és itthon nem tervezik bevezetni már ezeket.

Azért sok esetben, az itthoni kedvezményekkel is lehet mit kezdeni, és érdemes figyelni is a kedvezményeket.

Azt gondolom, érdemes, az újságot legalább gyorsan átfutni, megnézni az árakat, vagy adott internetes oldalra feliratkozni, és így engedményekhez juthatunk.

Számtalan oldal küld levélben kedvezményt azért, mert mondjuk, születésnapunk van, vagy csak egy hírlevelet felhívja a figyelmünket, hogy amúgy is leárazás van.

Mi köze van a szülinapnak hozzá? Az egyik ruházati bolt, minden születésnapkor küld egy kupont, hogy váltsuk be náluk, amire mi szeretnénk, ez az ő ajándékuk.

A minap, egy ilyen bukósisak kupont találtam, szerencsémre, valaki elhagyta, jó sokáig érvényes is, így mire szükségem lesz rá, hogy vásároljak egy sisakot, még kedvezményesen is tehetem meg. át kell ennél nagyobb szerencse?