Fontos a test karbantartása

belly-2354_1280Amikor az ember még fiatal, nem is gondol abba bele, hogy egyszer majd figyelni kell az alakjára. Te figyelsz arra, mit eszel, és hogy betartsd a szabályokat?

Az elhízás kezdete

Azt veszem észre egyre több fiatalon, hogy már most van rendesen hasuk, és fenekük is. Azért a mi időnkben nem volt ilyen, pedig nem volt az olyan régen. talán húsz évvel ezelőtt nem volt ennyi chips, és csokoládé, hanem finomabb volt, a házi süti, és a gyümölcs.

Nem is figyelnem oda a mai fiatalok, hogy mit esznek. Ha bemész a boltba, azt látod, hogy reggelire vesznek egy csokit, egy zacskó rágcsálni valót, és az esetek nagy többségében, egy energiaitalt hozzá.

Sokan nem is akarják rejtegetni, a már most logó, vagy nagyobb pocakjukat, és ugyan úgy feszes felsőket, és rövid derekú ruhákat vesznek fel.

Régen, és most

Emlékszem, hogy huszonhárman voltunk az osztályban, ebből tizenöten biztosan, hogy sportoltunk. Volt kézilabda, atlétika, kosárlabda, a fiúknak foci, de ha jól emlékszem, még röplabda is volt. Számos lehetőségünk volt a mozgásra. Ezek most is megvannak, de már fontosabb a számítógép, a tévé, vagy a pláza. Ezzel együtt nem mozognak eleget a gyerekek.

Igen jó kezdeményezésnek találom, hogy a mai iskolásoknak, minden nap van testnevelés órájuk. Persze ezt annyira ők nem szeretik, és fárasztónak is találják, de legalább annyit mozognak egy nap. Ezen kívül úgy sem.

Én amikor kézilabdáztam, volt, hogy nulladik óránk is volt, egy-egy verseny előtt, ez után testnevelés óra, majd délután pedig egy újabb edzés. Itt vagyok, élek, virulok, és nem haltam bele.

Sőt, ennek köszönhetően a testem meg is hálálta, mert feszes hasam volt mindig.

Az idő múlása

Mára, két gyermekes családanya vagyok. Munka, és a család mellett igyekszek néha magamra is odafigyelni kicsit. Amikor az egyik lányom hetente kétszer elmegy táncolni, és én viszem, akkor addig én bemegyek a mellette lévő konditerembe tornázni. Egész nap, az irodában ülök, az asztal mellett, szükségem van, egy kis mozgásra, mert kezdem észrevenni, hogy nem tesz jót az ülés, és minden rakódik le. Azt nem is említem, hogy közeledik, a nyár, amikor egyre kevesebb ruhát veszünk magunkra, és egyre jobban látszanak a felesleges kilók is.

Ezek kívül azért szeretek mozogni. Persze, mindig hallok érdekes dolgokat, friss pletykákat is fitneszteremben. Múltkor például valami új kávézóról beszéltek, ahol állítólag olyan valaki fog dolgozni, aki járt különböző barista tanfolyamokra, és nagyon finom, és különleges kávékat fog készíteni. Ezeket az információkat szeretem, mert hasznosak. persze arról is szó van sokszor, hogy ki kivel volt, ki kit csalt meg…na ezekre nem vagyok kíváncsi.

Azt mindenesetre érdemes szem előtt tartani, ha csak nem akarjuk magunkat plasztikai sebészekkel szabatni, hogy csak egy testünk van, és vigyázni kell rá. Harminc fölött, tényleg sokkal jobban, gyorsabban lerakódik minden, és nehezebb leküzdeni. Én is most küzdök meg, a még decemberben lerakódott sok sütemény felesleggel, pedig már tavasz van, de még mindig nem akar megmozdulni. Most azért könnyebb időszak jön majd, mert lesznek friss dolgok, paradicsomok, saláták, amik megkönnyítik majd a helyzetet a célérdekében.