Van egy társaság, akikkel rendszeresen járunk futni. Minden héten elmegyünk együtt hogy egy kicsit kondiban maradjunk, és mert a futás meg a friss levegő nagyon jó feltöltődés. A város különböző részein futunk, mindig keressük a szép helyeket és az újdonságot. Remekül le lehet vezeti a stresszt egy jó társasággal és egy kis testmozgással. És persze munka mellett van stressz bőven. Amikor nem futunk, akkor moziba szoktunk menni, vagy egyikünknél filmezünk. Mindig nyomon követjük az aktuálisan megjelenő filmeket, de a régi nagy klasszikusokat is szeretjük.

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc filmjei. Van aki a képregény filmekre esküszik, mások a Harry Pottert vagy a Gyűrűk urát részesítik előnyben. Sokat vitatkozunk azon, hogy melyik is a legjobb filmes univerzum és miért. Én személy szerint a Harry Potter felé húzok a leginkább, de az összes többit is szeretem. Mindannyian különbözünk. Nem csak ízlésben, hanem személyiségben is. De pont ez teszi érdekessé a közös filmezést, hogy más-más nézőpontokból tudjuk megítélni az adott művet és utána megvitatjuk az értékeit és a hátrányait. Általában nem értünk egyet persze. Viszont van egy olyan filmes univerzum, ami mindenki szívéhez közel áll. Ez pedig a Star Wars.

Most, hogy megint vannak új filmek, sok év után, visszavedlettünk gyerekké és izgatottan várjuk az új megjelenéseket. Az elején kellett egy kis idő, mire újra bízni tudtunk az új művekben, mert a Baljós árnyak mindenkiben mély nyomokat hagyott, nem feltétlenül pozitív irányban. De az Ébredő erőben abszolút nem csalódtunk. Jó élmény volt együtt nézni. Újra átélhettük az újdonság varázsát már ismert keretek között. Érdekes volt, gyönyörűen kivitelezett, atmoszferikus. Teljesen hű volt az alapanyaghoz, és megadta a tiszteletet a régi nagyoknak. Tehát visszacsöppentünk a fiatal korunkba, amikor még érdeklődve vártuk az új részeket és újra átélhettük a gyerekkorunk talán legmeghatározóbb élményét.

Vannak közöttünk olyanok akiknek már van gyerekük, és ők is legalább annyira élezték a Star Warst mint mi, régi motorosok. Sőt, még talán kicsit jobban is, hiszen ők tényleg gyerekek akik még rácsodálkoznak a világra. Mi pedig lelkesen magyaráztuk nekik hogy melyik karakter micsoda, mit kell róla tudni, miért mennek erre, milyen bolygón vannak, stb. Szinte enciklopédia szerűen soroltuk a fajokat, a helyszíneket, és azt hogy melyik jelenet hova utal vissza. Még magunkat is megleptük azzal, mennyi mindent tudunk a témában.

Egyik este kitaláltuk hogy szervezzünk egy Star Wars maratont, amikor végignézzük a régi trilógiát. Mert nemsokára jön a Solo, fel kell eleveníteni, hogy minden részletre pontosan emlékezzünk. Az egyikünk lakásában gyűltünk össze, mert neki nagy tévéje és nagy nappalija van, mindannyian elférünk. Vettünk sok nassolni valót, csipszet, ropit ilyeneket. Meg persze rendeltünk pizzát, és az egyik csaj hozott több rekesz sört.

Elkezdtük nézni az első részt, és persze csatlakoztak a gyerekek is. Hozták a star-wars figuráikat és játszottak a film közben. Előbb utóbb mindannyian elkezdtük őket nézni. A film után beszélgettünk kicsit. És lassacskán mindenki bevallotta, bizony van náluk is otthon star wars játék. Hol egy fénykard, vagy egy Stormtrooper maszk. Esetleg gyűjtői űrhajó makettek vagy akció figurák. Persze ezt a gyerekek is hallották, és kitalálták hogy nekik is hiányzik még ez-az a készletből.

Elkezdtünk keresgélni, hogy mostanában mennyibe kerül egy-egy star wars játék, mert mi jó rég vettünk utoljára ilyet. Rátaláltunk egy jó oldalra, ahol elég nagy választékban voltak játékok. Csak úgy csodálkoztunk, mennyi mindent gyártanak már star wars mintával. Például találtunk Stormtrooper mintájú sátrat. Nem hittem volna hogy ilyen is van. Vagy például Darth Vaderes világító napló. Ezen kívül társasjáték, gyurma készlet, kisautó, kifestő, táska, beszélő plüss, amit csak el tudunk képzelni. És persze sokat drágultak a dolgok a mi időnkhöz képest, de ezen az oldalon egész barátságos árban volt minden.

És, ami a legjobb, igazán megéri innen rendelni, mert 20 ezer forint felett ingyenes a kiszállítás, ami egy jó spórolási lehetőség. Az egész weblap nagyon könnyen kezelhető és áttekinthető. És tényleg hatalmas a választék, nem csak star wars játékokban, hanem társasjátékokban, puzzle-ökben, mindenféle építő és baba megtalálható fiúknak és lányoknak egyaránt. Akinek gyereke volt nagyon megörült a dolognak, és fejben már el is kezdte tervezni hogy mit vesz a következő karácsonyra, szülinapra, stb.

A filmezés remekül sült el. Jól szórakoztunk, sokat beszélgettünk és nevettünk, miközben újra átmelengette a szívünket ez a régi klasszikus mestermű, ami igazán jelentős mérföldkő a filmművészetben és az életünkben egyaránt.