Már évek óta együtt vagyunk a párommal. Olyan ez az egész, mint egy gyönyörű álom. A párom nemrég meg is kérte a kezem, így most már tervezgetjük is az esküvőt. Sok lesz vele a munka, ezt mi is tudjuk, hiszen nem egyszerű egy esküvőt megszervezni. Minden apró részletre figyelni kell, mert a legkisebb figyelmetlenségből is hatalmas káosz lehet.

Bár még messze van az esküvő, direkt úgy találtuk ki az időpontot is, hogy mindenre legyen elegendő időnk. A szokásos feladatokat mindenki ismeri. Időpontot kell találni és helyszínt. El kell dönteni, hogy kiket hívunk meg az esküvőre, ennél ugyebár fontos, hogy tudjuk, hogy hány meghívott vendéget szeretnénk, ami még belefér a költségvetésbe. Ruhát kell választani, és meghívót készíteni. És ezen kívül még számtalan feladat vár azokra, akik az esküvőjüket tervezik.

Mivel tudom, hogy válogatós vagyok, én már korán elkezdtem a tökéletes menyasszonyi ruha keresését. Tudtam, hogy sok időbe fog telni, ezért időben nekikezdtem a keresésnek. Másrészt fontos volt, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjam, mivel sokat dolgozom, és ezért nem tudok minden nap azzal foglalkozni, hogy a szalonokat járjam reggeltől estig és ruhákat próbálgassak. Pár hét után meg is találtam a nekem megfelelő menyasszonyi ruhát, ehhez viszont sok ruhát fel kellett próbálnom. Azonban a keresgélés előtt elolvastam jó pár tippet ezzel kapcsolatban, bővebben erről itt.

Szerettem volna mindenképpen olyan ruhát, amilyet már kiskoromban is megálmodtam magamnak, az egyetlen kikötés az volt már akkor is, hogy minél csillogósabb legyen, tehát legyen tele kövekkel a felső része. Több mindent akkor még nem képzeltem el a lelki szemeim előtt, csupán ennyit és ez a vágyam azóta sem változott, így mindenképp ilyen ruhát kerestem. Végül is aztán szépen lassan körvonalazódott bennem, hogy mi az, ami jól áll nekem, és mi az, ami nem, így sikerült végül aztán ennyi idő alatt megtalálnom a ruhát, amiről úgy gondoltam, hogy erre az alkalomra számomra a legtökéletesebb lehet.

Tudtam, hogy ha stresszes időszakom van, akkor hamar leadok néhány kilót, de az is lehet, hogy olyankor állandóan csak tömöm magam és attól pedig meghízom. Hogy megelőzzem a bajt, ismét nekiálltam mozogni, hiszen a testmozgás alapból nagyon jó dolog, de most ismét eljött az ideje számomra, amikor van valami, ami egy nagyobb löketet ad ahhoz, hogy rendszeresen mozogjak. Nem akarom, hogy ezen múljon az egész, végre úgy örülök, hogy megtaláltam álmaim ruháját.

Elkezdtem tehát edzeni, de nem járok edzőterembe, nem akarok azért fizetni, amit otthon is ugyanúgy el tudok végezni. Nekem is vannak súlyzóim, ráadásul még szobabiciklim is van, és ha éppen időm is van és nincs otthon a vőlegényem, akkor meditálni is tudok. Előfordul néha hétvégén, hogy amikor éppen neki is van kedve, akkor csatlakozik, és együtt tornázunk egy kicsit. Olyankor sokkal jobb kedvem van, egyedül néha olyan unalmas tornázni. Be szoktuk kapcsolni a zenét és a videó alapján elvégezzük a gyakorlatokat. Ő is élvezi, ha néha együtt tornázunk, mert a munka mellett neki is kevés az ideje ahhoz, hogy még pluszban eljárjon az edzőterembe.  Bár ő eljár hetente négyszer is futni, de azért jól esik néha neki is, ha minden izmát egy kicsit a torna segítségével megmozgatja. Még viccelődtem is, hogy neki is muszáj lenne tornáznia – még mielőtt nekiállt -, mert a végén nem fog beleférni a szmokingjába.

Igaz, ő sokkal gyorsabban megtalálta a megfelelő öltözékét az esküvőre, mint én, de azért ő is szenvedett ezzel egy pár sort. De csak azért, mert ő utál ruhákat próbálni, azt a cécót meg még jobban utálja, amikor neki külön egyedileg varrják rá a ruhát, mert az nagyon sok idő és szerinte nagyon unalmas, hiába van utána az embernek jó érzése, hogy van egy ruhája, amit kifejezetten rávarrtak. Lényeg, hogy mindkettőnk ruhája megvan már, mivel nem bíztuk a véletlenre. Most pedig próbáljuk megelőzni, hogy kifogyjunk, vagy éppen kihízzunk belőle. Úgyhogy nem sokára ismét tornázunk egyet!