Év elején mindenkiben tombol a “new year new me” életérzés. Hirtelen mindenki egészséges szeretne lenni és hetente hétszer eljárni edzeni. Ezzel nincs is semmi baj, de a lelkesedés sok embernél már február első hetében abbahagy, így pedig nem sok értelme van a fogadalmaknak, amit annyian hobbi szinten megtesznek szilveszterkor.

Én nem szoktam fogadalmat kötni, nem attól fogok megváltozni, mert új év van, nem a naptár számít, hanem az, hogy ténylegesen elkötelezzem magam. Ez lehet év elején, év közepén, nyáron vagy akár télen.

Amikor rájöttem, hogy nyáron nem szívesen veszek fel rövid nadrágot vagy éppen bikinit, mert nem érzem jól magam benne, akkor éreztem, hogy eljött az ideje annak, hogy változtassak. Nem híztam meg annyira, csupán pár kiló jött fel rám, azonban már ez sem volt számomra kényelmes. Eldöntöttem, hogy szépen fokozatosan átszokom az egészséges táplálkozásra. Imádok enni, bár tény, hogy kicsit válogatós vagyok, de pontosan emiatt akartam fokozatosan átállni. Én úgy gondolom, hogy sokkal nehezebb egyből átállni csak diétás kajákra, meg gyümölcsre és zöldségre, meg minden másra, mint egyik napról a másikra letenni a cigit.

Úgyhogy fokozatosan álltam neki annak, hogy megváltoztassam az életem. Először csak utánanéztem, milyen sport lenne az, amit élveznék is és nem törne le a lelkesedésem egy hónap után. Már eközben is éreztem, hogy egyre jobban megjön hozzá a kedvem. Nem szeretek edzőterembe járni, nekem csak olyan tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, ahol az emberek nézik egymást. Nem azzal foglalkoznak, hogy ők miért vannak ott, és hogy az edzéstervükkel kellene haladni, hanem azzal, hogy másokat néznek, hogy ők hogyan sportolnak, vagy éppen saját magukat nézegetik. Nem szeretem az ilyesmit.

Úgyhogy mindenképpen egy olyan opciót kerestem, ami tökéletes arra, hogy otthoni sportolást vagy éppen a szabadban való sportolást tudjam beépíteni a mindennapjaimba. Van otthon egy lépcsőzőgépem, néhány súlyzóm és egy szobabiciklim. Ezekkel nagyon jó edzéstervet lehet felépíteni, illetve az is sok segítséget nyújt, hogy az interneten talált videók alapján tornázom.

Hogy hogyan haladok, azt nagyszerűen tudom ellenőrizni egy okosórával.Rengetegen használnak sportoláshoz ilyen okosórát, mert számos olyan funkció megtalálható bennük, amire pont a sportolóknak van szüksége. Ilyen például a lépésszámláló, amivel figyelni lehet, mennyit haladtál nap, mint nap, hány kilométert sétáltál, vagy éppen mennyit lépcsőztél. Ezen kívül ott van még az aktivitásmérő funkció is, amit érdemes itt kiemelni. Ezek az órák mérik a pulzust és a vérnyomást is. Az aktivitást pedig az alapján méri, hogy hogyan és hányszor mozgott a karod. Mindegy, hogy milyen mozgást végzel, mert be tudod állítani, hogyan sportolsz. Tehát, másképp mozog a karod, amikor futsz, biciklizel, úszol, és a többi.

Azt is mutatja, hogy hány kalóriát égettél már el, milyen étrend és edzés intenzitás az, amire szükséged lenne. Van az okosórában még relaxációs program is, ha feszült helyzetben van, ingerült vagy, akkor segít ellazulni és megnyugodni.

Nemrég vettem ilyen órát magamnak, mert az interneten olvastam róla, mennyire hasznos. Ezek az információk is abból a cikkből származnak, amit én olvastam és, aminek az olvasása után úgy döntöttem, hogy én is benevezek egy ilyen órára.

Számos márka van, különböző árakban, színekben, tudással, rengeteg okosórát találni az interneten. Én szívesen vásárolok online, ezért is volt jó számomra az ajandek.varazslo.hu weboldala, ahol találtam csomó okosórát. A kínálat hatalmas, ez az oldal pedig összeveti a webshopok kínálatait. Így könnyedén és gyorsan tudok válogatni közöttük, így találtam meg azt az órát is, amit jelenleg is használok.

A sportolásnál sokat segít, mindig hordom és nézem az értékeimet, ez pedig még nagyobb löketet ad nekem abban, hogy ne adjam fel és folytassam, sőt, ha több motiváció kell, akkor azt is megadja, mert ha kevesebb az elégetett kalóriák száma, mint amennyinek lennie kéne, akkor ez motivál és több energiát beleteszek abba, amit csinálok.