Az iskolánk sportpályájához tartozik egy igen kellemes történet egy szerelmespárról, akik még gimnáziumban ismerkedtek meg egy testnevelés óra alatt. Mindketten nagyon sportos diákok voltak, nemzetközi szinten is elég jól teljesítettek, és idejük nagy részét mozgással töltötték, így nem olyan meglepő hogy előbb utóbb találkoztak. Onnan pedig mi, tanárok, mosolyogva néztük a fiatalok szerelmét, és nagyon örültünk, amikor évekkel a ballagás után meghallottuk, hogy össze fognak házasodni. Az azonban teljesen váratlanul ért, hogy kiderült, hogy a kreatív fotózásukra az iskolába akarnak visszajönni, és feleleveníteni gimnazista éveiket, amikor megismerkedtek! Manapság mi is sokat hallunk a különlegesebbnél különlegesebb fotózásokról, hisz a jegyespárok hol Máltára ugranak le képeket lőni, hol mondjuk ejtőernyőzni mennek… a fiatalokat mindig nehéz megérteni nekünk, idősebbeknek. Azt pedig, hogy honnan tudnak az ilyen vállalkozásokra esküvői fotóst találni, még kevésbé értettük. Most azonban nagyon megörültünk neki, amikor hallottunk a különleges ötletről, hisz így legalább mi is valamilyen szinten részesei lehettünk – az már teljesen mindennapinak számít, hogyha valaki a fotók miatt elkezd sportolni, de hogy a fotózást egyenes elhozza a sportolásra, az teljesen új.

Az esküvői fotós személyesen keresett meg minket, hogy egyeztessük a részleteket. Mint kiderült, ő már egészen régóta a szakmában van, de hasonló helyszínen még ő se végzett fotózást, így mindenképpen szerette volna felmérni a terepet: milyen pályáink vannak, mi mit tartunk a legszebb részeknek, mik vannak az eszköztárunkban és hasonló kérdések érkeztek hozzánk. Mi mindenre készségesen válaszoltunk, mert megértettük, hogy egy ilyen munka során tényleg a fotósra hárul a legnehezebb feladat, és neki kell mindent ismernie, kézben tartania. E nélkül nem is tudná kitalálni, hogy hogy lesznek a legemlékezetesebbek a képek, és hogy tudják igazán a pár személyiségét tükrözni. A jegyesfotózásnak ugyanis pont az lenne a lényege, hogy ellentétben az esküvő napjában, még legyen esélye az egybekelőknek a saját szája íze szerint alakítani a képeket, és tényleg saját magukat adhassák vissza a fotókon. Ez jelentheti azt, hogy olyan egyedi, a múltukhoz kapcsolódó helyszínen készülnek a képek, mint a mi esetünkben, de például az is benne van a pakliban, hogy nem is az esküvőre tartogatott ruhákat veszik fel még erre az alkalomra, hanem külön kölcsönöznek hozzá. Ez már csak amiatt is előnyös, mert sokak babonából rossz jelnek veszik, hogyha a jövendőbeli férj az esküvő napja előtt látja a menyasszonyi ruhát.

Az esemény napján kiderült, hogy még egy drónt is hoztak a fotózás segítésére, ami nekünk különösen tetszett, hisz bár már hallottunk róla, hogy egyre gyakoribb ilyet használni a fotózásokon, videózásokon minden rendezvénynél, még nem találkoztunk soha olyan emberrel, aki ilyet tényleg tudott volna reptetni. Később a fotókon is láthattuk, hogy kifizetődő ötlet volt, hisz néhány nagyon jó pillanatot is sikerült elkapni a segítségével. Az alatt a pár óra alatt pedig, amit itt töltöttek, minden úgy történt, ahogy terveztük: a fotós kézben tartotta a helyzetet, és a teljes folyamatot úgy vezényelte, mint egy profi. A pár is nagyon elégedett volt a választással, később hallottuk, hogy a képek is remekek lettek, és az esküvő során is hasonlóan állta a sarat (akkor már a társával, mivel az esküvői fotózást több fotóssal végezték). Ennek nagyrészt amúgy az alapos rákészülés lehet az oka: ugyanúgy, ahogy az esküvői fotós velünk is elkészítette a kis interjúját, hogy hogyan tervezzük a napot, őket is felhívta, alaposan kikérdezte őket a múltjukról, és megpróbálta megismerni őket, mint embert. Így tudta ugyanis biztosítani, hogy olyan képek fognak megszületni, ami mindkét félnek a megelégedésére szolgálhat. Ezen azonban nem is lepődtünk meg annyira: mindig úgy képzeltük el a sportolóinkat, mint akik a legapróbb részletekre is odafigyelnek, és csak a legjobb embereket kérik fel egy feladat elvégzésére. Az ő munkájuk alapján már bennünk is kialakult egy kép arról, hogy milyen egy ideális esküvői fotós, és milyen tényezőkre kell odafigyelni a választásnál és a személyes beszélgetésnél.