Ahogy letelik a Karácsonyi evések ideje, ahol mindenki elengedi a diétáját és a finom falatoknak hódol, és kezdetét veszi a Szilveszteri fogadalmak önbetartása. Számos ember köztük én is Szilveszter estéjén megfogadja, hogy életmódot fog váltani, minden napi mozgás jelentős részét fogja képezni az életének az egészséges ételek bevezetéséről nem is beszélve. Így hát január első hetében meg is látogattam az edzőtermet, ahol egy igen komoly testformáló edzésbe kezdtem bele. Aminek remélhetőleg hamar látszata is lesz, természetesen mellette a munka és a magánélet nem mehet rovásra, főleg most, hogy Szilveszter éjszakáján nem csak azt fogadtam meg, hogy rendszeresen edzeni fogom a testemet, nem csak karban tartás végett, hanem azt is, hogy a fürdőszobámat felújítom. Ez a két vállalás egy időpontban fut, hisz mind a kettővel haladni kell. Edzés után rögvest bújni kezdem az internetet fürdőszoba felújítási ötleteket vadászva. Annyira szerencsém volt, hogy találtam egy remek oldalt, ahol azok az ötletek szerepeltek nagyon jól megfogalmazva, leírt formában, amelyek engem is éjszakánként vagy edzések közben foglalkoztattak, de még nem tudtam döntést hozni, hogy melyiket valósítsam meg. Egy nagyon régi lakásban található a fürdőszobám, ezáltal maga a fürdő is közel 25 éve nem volt felújítva. Így nem csak szépészeti beavatkozásokat kell rajta elvégeznem, hanem a vízvezetés és elektromos vezetékek cseréjét is. Ezért van az aprólékos, fontolva haladó tervezésem, hiszen nem lehet csak úgy belevágni egy ilyen komoly felújítási procedúrába.

De szerencsémre ez a remek oldal minden munkafolyamathoz nagyon jó tippeket ad, és minden jó tanácsát fényképpel ellátva szemlélteti. Minden divatot követve szerepel rajta, legyen szó a csempék formájáról, minőségéről, vagy éppen az aktuális csempe szín divatokról, minden megtalálható egy helyen ezen a remek oldalon. És már annyira előre is olvastam rajta, ahol már a felújított fürdőszobák berendezését taglalja, miszerint milyen praktikus polcrendszert érdemes felállítani a fürdőben, vagy éppen milyen anyagból legyenek a szekrények, melyek jól tűrik a párát és a nedvességet.

Első körömhöz visszatérve, ahol a szakemberek kicserélték a vízvezetékek és az elektromos vezetékeket, ez a fázis volt talán a legkönnyebb. Már csak azt kellett eldöntenem, hogy a csempére csempét rakjak, vagy a régi csempét veretesem le a szakemberekkel, mely használt törött csempe elszállíttatása nagyon drága mulatság. Így mérlegelve, találtam az oldalon egy remek tanácsot, hogy a csempére csempe megoldás igenis tud működni. Szóval megbeszéltem a szakemberekkel, hogy a régi csempére felhelyezésre került az új csempe, hiszem már olyan modern anyagokkal tudnak dolgozni, hogy a csempe ragasztó már a régi csempére is ugyanolyan jól tud ragadni, mintha csak a vakolt falra helyezné őket. Remek tanácsot adott az oldal, melyet a kőműves szakemberek is támogattak és örömmel végezték a munkafolyamatokat. Az oldalon olvastam, hogy a kék szín nagyon divatos a fürdőszobáknál, de nekem nem tartozik a kedvenc színem közé, ezért valami krém színűt választottam és arra gondoltam, hogy majd a bútorokkal és a fürdőszoba kiegészítőkkel dobom fel, amelyeket az idő múlásával és a divat változásával le tudok cserélni. Már csak a megfelelő mosdó kiválasztása volt hátra, mivel a csempézés nagyon jól sikerült, csak a megfelelő méretűt kellett kiválasztani, ami nem vesz el túl nagy részt a fürdőszobából. Szerencsére az oldal, melyről az ötleteket szereztem a felújítás alatt mindvégig, itt is a segítségemre volt, és hasznos tippekkel látott el.