A családunkban fontos szerepet tölt be a testmozgás. A férjem és én versenyszerűen kézilabdázunk, a lányunk úszik, fiunk futballozik. A falu, ahol élünk, nem adja meg az edzés lehetőségét, így a sportolásért a legközelebbi városba kell utaznunk. Edzéseinket általában összehangoljuk, együtt megyünk és jövünk. Viszont a fiamat a múlt szezonban átigazolta egy eggyel magasabb referenciájú tornaklub, és nem is volt kérdés, hogy él ezzel a lehetőséggel. Ámde jogosítványa nem volt, és közvetlen járat se ment a középiskolája és a tornaterem között, így biciklivel járt az edzésre, ami körülbelül 30 kilométert jelentett neki oda-vissza. Nem meglepő, hogy ettől sokkal jobban elfáradt. Elkezdte rágni a fülemet, hogy szeretne egy motort.

Ekkor a fiam 14 éves volt, én pedig bevallom, nem voltam tisztában azzal, hogy milyen korhatárok szükségesek egy jogosítvány megszerzéséhez. Ezért a férjemmel leültünk átbeszélni a lehetőségeket. Hamar rátaláltunk a tökéletes megoldásra, AM kategóriájú, 50cm3-es segédmotoros kerékpárokhoz szóló jogosítvány formájában. Ez a fajta jogosítvány, szülői engedéllyel lehetőséget ad minden 14. életévét betöltő személynek, hogy motort vezethessen. Sokan gondolhatjátok, hogy felelőtlen döntés a kamaszunkat volán mögé engedni, de a motor előnye, hogy maximum 45 km/h sebességgel haladhat, illetve a kis mérete miatt a súlya sem nagy, így könnyen kezelhető. 21 napot vártunk, hogy fiam megkapja az AM vezetői engedélyét, de ami még jobb, hogy a friss jogosítványhoz kaptunk kuponokat, amikkel kedvezményesen szereztük be a motorozáshoz szükséges felszerelést.

Ez a motor az eddigi legjobb vételünk volt, nem egyszer használtam én is, és már a lányom is alig várja, hogy 14 éves legyen!